POGOJI POSLOVANJA

1. Splošni pogoji poslovanja
Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne trgovine NADIKAX so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje, ter Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino https://www.nadikax.com (v nadaljevanju kot NADIKAX)  upravlja podjetje NADIKA-X, kreiranje in šivanje oblačil po meri, Nadika Grofelnik s.p., Dole pri Polici 20 D, 1290 Grosuplje, matična številka: 8914800000, davčna številka: 40535258 (v nadaljevanju ponudnik).
Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Spletna trgovina NADIKAX posluje in sklepa pogodbe v slovenskem jeziku s pravno-poslovno sposobnimi osebami, starejšimi od 15 let, ostale osebe morajo za vsako posredovano informacijo pridobiti zakonsko veljavno soglasje staršev ali skrbnikov. Podjetje  si kadarkoli pridržuje pravice do spremembe pogojev na spletni strani NADIKAX. Tovrstne spremembe pogojev so za uporabnika/kupca zavezujoče. Ponudba blaga, ki je objavljena na spletni strani NADIKAX velja do objave preklica ponudbe oz. odprodaje zalog. S sklenitvijo naročila je uporabnik seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom.

2. Dostopnost informacij
V skladu ZVPot-UPB2 43. B členom, se ponudnik zavezuje, da uporabniku pred nakupom zagotovi naslednje informacije: identiteta podjetja (ime in sedež podjetja), kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon); bistvene značilnosti blaga oz. storitev (vključno s prodajnimi storitvami in garancijami); dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku); pogoji dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave); vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti, ali že vsebujejo davek in stroške prevoza; način plačila in dostave; časovna veljavnost ponudbe; rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe, in pogoji za odstop; če in koliko stane kupca vračilo izdelka; pojasnilo postopka ob pritožbi vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike z uporabniki.

3. Cene
Cene naročenih izdelkov veljajo na dan spletnega nakupa, navedene so v evrih (€). Cene so brez DDV, ki ni obračunan na  podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1.Zagotovljene so za dan naročila in se lahko brez predhodnega obvestila dnevno spremenijo. Po najboljših močeh ponudnika, da bi zagotovil najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa mu bo ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

4. Možnosti plačila v spletni trgovini
V spletni trgovini NADIKAX naročeno blago kupec poravna po ponudbi/predračunu na transakcijski račun podjetja NADIKA-X, kreiranje in šivanje oblačil po meri, Nadika Grofelnik s.p.., IBAN/številka računa: SI56 1010 0005 8523 393 odprt pri banki INTESA SAN PAOLO BANK , BIC: BAKOSI2XXXX ali preko plačilnega sistema PayPal. Znesek nakupa je naveden ob zaključku naročila na spletni strani, ter poslan na email kupca, ki ga navede ob registraciji pri nakupu. Predplačilo izvedeno brez dogovora ni pogoj za nakup ali naročilo.

5. Dostava
Dostava se vrši s priporočeno Pošto Slovenije. Stroške poštnine in pakiranja krije kupec in znaša po Sloveniji 3,50 €, po EU 9,90 €. Strošek poštnine in pakiranja je viden ob zaključku nakupa, pred zaključkom plačila.
Izjema so naslednji primeri:
– pri naročilu posameznih izdelkov, ki imajo poleg opisa opombo »poštnina vključena v ceno« ali »brezplačna dostava«
– če je bilo predhodno med kupcem in ponudnikom dogovorjeno drugače
Za izdelke, ki so objavljeni v spletni trgovini NADIKAX in so na zalogi, je rok dobave običajno 1-3 delovne dni od prejema plačila. Za izdelke, ki niso na zalogi ali pa so v spletni trgovini v obliki prednaročil, je točen dobavni rok zapisan v opisu izdelka.

6. Izdaja računa
Z oddanim naročilom kupec hkrati soglaša, da prejme e-račun. Izdan e-račun se kupcu pošlje na njegov e-naslov. Dobi ga v priponki elektronske pošte v PDF formatu, na e-naslov naveden on registraciji nakupa, takoj po dostavi paketa. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ponudnik ne upošteva.

7. Vračilo blaga oz. pravica do odstopa od pogodbe
Blago ki ga potrošnik vrača, mora biti nerabljeno in nepoškodovano, torej ne sme biti nošeno, oprano ali kakorkoli prirejeno osebnim potrebam. Če blago ne ustreza tem pogojem, vračilo in/ali zamenjava nista možna. Potrošnik ima pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh odstopi od te pogodbe. Odstopni rok poteče v 14 dneh od dne, ko je potrošniku vročena pošiljka naročenega blaga. 

Za uveljavitev pravice do odstopa mora potrošnik z nedvoumno izjavo obvestiti podjetje NADIKA-X, Nadika Grofelnik s.p., Dole pri Polici 20 D, 1290 Grosuplje o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe z dopisom oziroma priloženim odstopnim obrazcem na elektronski naslov: info@nadikax.com  Kupec blaga ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice potrošnika do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od te pogodbe, izdelek pa je potrebno vrniti najkasneje v roku 30 dni od poslanega sporočila (obrazca) o odstopu od pogodbe (nakupa).

Uporabiti je potrebno dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke in vrnjen artikle ustrezno pripraviti za transport (lahko uporabite originalno embalažo oziroma drugo ustrezno varno embalažo). Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!  Naslov za vračilo blaga prodajalcu: NADIKA-X, Nadika Grofelnik s.p., Dole pri Polici 20 D, 1290 Grosuplje 

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe v naslednjih primerih:
– pri pogodbah, katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano PO PREDNAROČILU potrošnika ali prilagojeno njegovim posebnim potrebam.
– odstop od pogodbe prav tako ni mogoč za izdelke, ki so že bili nošeni in oprani.

Vračilo opravljenih vplačil mora biti izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe, za vsa prejeta plačila, vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani podjetja). Podjetje lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga. Zaradi zagotavljanja točnosti in pravočasnosti vračila ter evidence o plačilih se vračilo plačila kupcu izvede na način kot je bilo plačilo prejeto, to je z nakazilom na njegov transakcijski račun oziroma preko payPala. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče. Vse potencialne nepravilnosti oz. reklamacije ponudnik rešuje v sodelovanju s kupcem na za oba najboljši možni izid.

8. Reklamacije
Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel. Možna je tudi menjava za drug artikel oz. enak artikel druge številke v kolikor ta obstaja. Pri vračilu brez menjave bo kupnina vrnjena na račun stranke takoj po prejemu vračila. Vračilo izdelka je le možno samo v primeru, da izdelek nima znakov nošenja, izdelek ni bil opran, likan ali kako drugače uporabljen.
Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga na svoje stroške pošlje po pošti, na naslov podjetja. V primeru odobritve reklamacije, se kupcu povrne strošek v znesku izdelka. Priložena mora biti kopija računa. Stroške vračila blaga krije kupec. Stroške ponovnega pošiljanja blaga krije ponudnik.

9. Vračilo poškodovanih pošiljk
Če je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. To stori tako, da paket prinese na najbližjo pošto v enakem stanju, kot ga je prejel (ne da bi karkoli dodal ali odstranil) ter izpolni reklamacijski zapisnik. Ponudnik bo skupaj s Pošto Slovenije poskrbel, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

10. Varnost nakupa
Spletna stran NADIKAX (https://www.nadikax.com) je spletna trgovina, s katero upravlja podjetje NADIKA-X, Nadika Grofelnik s.p., Dole pri Polici 20 D, 1290 Grosuplje in je hkrati ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju prodajalec). Za informacije v zvezi z vašim naročilom in njegovo dostavo smo vam na voljo preko e-pošte info@nadikax.com . Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila. Podano naročilo za nakup pomeni sklenitev prodajne pogodbe. Prodajna pogodba/naročilo za nakup je shranjeno pri prodajalcu in ga lahko kupec po pisnem zahtevku dobi kadarkoli v roku 5 let od opravljenega naročila. Prodajalec ima pred dostavo blaga pravico kontaktirati kupca preko telefona ali e-pošte z namenom preverjanja posredovanih kontaktnih podatkov. V primeru, da na podlagi posredovanih podatkov ne more stopiti v stik s kupcem, lahko prodajalec smatra podano naročilo za nakup kot nično.

11. Izvensodno reševanje potrošniških sporov
podjetje NADIKA-X, Nadika Grofelnik s.p., Dole pri Polici 20 D, 1290 Grosuplje skladno z določbami relevantne zakonodaje ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošnikih sporov, ki bi jih potrošnik lahko sprožil v skladu z veljavnim Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/15).
Skladno z določbami relevantne zakonodaje objavljamo elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/15), Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter sprememb Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

12. Zasebnost
Osebni podatki naših uporabnikov je področje, za katerega poskrbimo, da so vse zahteve dosežene, saj se zavedamo občutljive narave tega področja. Upravitelj spletne trgovine NADIKAX je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Za potrebe poslovanja zbira naslednje uporabnikove podatke: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte, kontaktno telefonsko številko, ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu. Upravitelj spletne trgovine podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam oz. tretjim osebam, dostavni službi bomo posredovali le podatke, ki so potrebni za dostavo izdelka. Izjemno razkritje osebnih podatkov: podatki, ki jih podjetje zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu ali da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov.

13. Slike, mnenja oz. komentarji uporabnikov
ter recenzije izdelkov, ki jih uporabniki pošljejo ali napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, in so namenjeni skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik e-trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil slik, mnenj oz. prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem. Z oddajo slike, mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor slike, mnenja ali komentarja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za slike, napisana mnenja in komentarje ter da te pravice ne izključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

14. Pravno obvestilo
Spletna trgovina NADIKAX je last podjetja, ki spletno trgovino tudi upravlja. Vsebine, objavljene v spletni trgovini, so last podjetja in se lahko uporabljajo v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati brez dovoljenja podjetja. Včasih se zgodi, da ponudnik ne more zagotavljati popolne točnosti in zanesljivosti vseh objavljenih podatkov. Ponudnik bo vsa opozorila sprejel resno in takoj popravil objavljene informacije. Ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice, nastale zaradi uporabe informacij, objavljenih v spletni trgovini, ali začasnega nedelovanja spletne trgovine. Ponudnik si pridržuje pravico do dnevne spremembe vsebin in napak v cenah in napisanem besedilu. Z uporabo spletne trgovine uporabnik potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.NADIKA-X, Nadika Grofelnik s.p.